woningeigenaar | duurzame aanbieder | intermediair

Drie duurzame aanbieders aan het woord

In deze compilatievideo zijn drie duurzame aanbieders aan het woord: Hans Schults (Schults Nederland), Jesper Hartman (Aannemingsbedrijf W. Hartman & Zonen) en Coos Schouten (Schouten Techniek). Enthousiast vertellen zij waarom zij duurzame aanbieder zijn geworden. Aan welke eisen moesten zij voldoen? En wat levert het op: zowel voor de klant, als voor het bedrijf? Laat je inspireren door hun verhaal!

Jesper Hartman: aanmelden als duurzame aanbieder was logische stap!

Jesper Hartman is directeur en 6e generatie bij familiebedrijf W. Hartman & Zonen B.V. uit Rotterdam. Zelf na 168 jaar blijft het aannemingsbedrijf voorop lopen. Jesper ziet de verduurzaming van woningen steeds meer aanslaan en  stimuleert andere ondernemers om er meer mee te gaan doen.

Al onbewust duurzame aanbieder
Eigenlijk werken hij en zijn onderaannemers onbewust al jaren volgens de filosofie van de duurzame aanbieder. Hartman is altijd al het centrale aanspreekpunt voor zijn klanten en brengt alle benodigde partijen bij elkaar. Voor hem was de stap om zich in januari 2018 aan te melden als duurzame aanbieder een hele logische en aanmelden slechts een formaliteit. Ook benieuwd wat deze Rotterdamse ondernemer het mooiste vindt aan het zijn van duurzame aanbieder? Luister dan naar zijn hele verhaal!

 

Hans Schults: duurzame aanbieder zijn levert meer continuïteit op!

Schilder- en onderhoudsbedrijf Schults Nederland ziet de markt veranderen en beweegt mee. Schilderwerk werd uitgebreid met glaszetten en daarbij kwamen ook steeds meer vragen van klanten over energiebesparende maatregelen. Eind november 2017 besloot deze ondernemer uit Zierikzee zich met een consortium aan te melden als duurzame aanbieder.

De klant heeft nog maar 1 aanspreekpunt voor zijn vragen, en voor Schults levert het meer continuïteit op! Ze kunnen nu in elk jaargetijden werk uitvoeren. Dat het werkt blijkt uit een aanvraag die Hans Schults kreeg van een scholengemeenschap uit zijn plaats. Een opdracht voor schilderwerkzaamheden groeide uit tot een advies over de isolatiewaarde van het pand. Naast het verven van de school in frisse kleuren werd ook het glas vervangen door hem. Laat jij je ook inspireren door dit succesverhaal?

Coos Schouten: duurzame aanbieder zijn is teamwerk

Installatiebedrijf Schouten in Zwaag is sinds januari 2018 duurzame aanbieder en levert warmtepompen aan particulieren en de seriematige bouw. Directeur Coos Schouten vertelt in deze video dat hij duurzame aanbieder wilde worden om beter gevonden te worden door de klant. Door samenwerking te zoeken met ervaren regionale partners uit de bouwkundige markt en daarmee een team te vormen, kan Schouten een integrale aanpak bieden, waarbij de klant het voordeel heeft dat hij slechts één aanspreekpunt heeft. Met succes: laatst plaatste zijn bedrijf voor een grote klant een warmtepompinstallatie, waar later door een van zijn partners zonnepanelen aan werden toegevoegd. Resultaat: de klant heeft nu 0 op de meter.